Најновије

Састанак Ивице Дачића са представницима Европског парламента Вести

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић почео је онлајн разговоре у парламенту са европском четворком, која посредује у међустраначком дијалогу власти и опозиције о побољшању изборних услова у Србији.

Састанку присуствују посланици Европског парламента Тања Фајон и Владимир Билчик, као и бивши посланици Кнут Флекенштајн и Едуард Кукан, а Дачић је друге стране са сарадницима из парламента.

Данас би јавност требало да добије више информација о агенди и формату дијалога, с обзиром да су међународни посредници у претходна два дана разговарали са делом опозиције коју су чиниле углавном “бојкот странке”.

Међу њима су биле Странка слободе и правде Драгана Ђиласа, Демократска странка, Народна странка, Српски покрет Двери и други.

Они су се сагласили да би дијалог требало да се заврши до јесени, како би било довољно времена за примену договореног, а услови су се тицали медија, доделе још једне националне фреквенције, притиска на бираче и импелемантације споразума који би требало да се примењује после постигнутог договора.

Дачић ће се после састанка са европарламентарцима обратити новинарима у Скупштини Србије.

Паралелно се води још један дијалог, без посредовања странаца, а на којем учествује председник Републике Александар Вучић. За сада је одржан један такав састанак, а ускоро се очекује нови.

Извор: Танјуг