Најновије

Ружић и Братић: Најбољи односи приоритет, унапредити сарадњу Вести

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић је у Београду, са министарком просвете, науке, културе и спорта Црне Горе Весном Братић, разговарао о јачању односа, а договорено је да се направи свеобухватни предлог споразума о сарадњи два министарства.

Ружић и Братић изразили су уверење да ће се развити најбољи односи, пре свега у области научне, просветне и технолошке сарадње, али и истакли да је потребно још веће заједничко учешће на међународним пројектима.

Како су пренели новинарима у Клубу посланика, где је одржан састанак, разговарано је и о пројектима у програму ЕРАСМУС+ и ХОРИЗОНТ Европа, као и организовању летњих и зимских школа и едукативних кампова.

“Нашу сарадњу можемо да унапредимо у корист грађана Србије и Црне Горе”, поручио је Ружић.

Братић је захвалила на топлој добродошлици и истакла да јој је изузетна част да буде у посети, како каже, земљи која је Црној Гори у сваком смислу историјски и културолошки, пријатељска и братска.

“Желим да захвалим на срдачном дочеку, али и на прилици да заједно успостављамо боље односе, а најбољи односи су приоритет. То је став кога се држимо и волела бих да колеге из Србије ускоро видимо у Црној Гори”, нагласила је она.

Делегација Министарства просвете, науке, културе и спорта Црне Горе, коју предводи министарка Братић, борави у дводневној радној посети Србији.

Извор: Танјуг