Најновије

Интервју Ђорђа Милићевића за Ало: Закон о истополним заједницама не бих могао да подржим Вести

СПС је спреман за предстојеће изборе, а да ли ће изаћи на њих самостално то зависи од договора Ивице Дачића и Александра Вучића, поручио је у разговору за Ало! Ђорђе Милићевић, председник посланичке групе социјалиста.

 • Ми смо поносни на досадашње резултате владајуће коалиције и сигурни смо да ће нам народ дати поверење за наставак такве политике.

Да ли ће СПС изаћи самостално и имате ли кандидате за градоначелника Београда и председника Републике?

 • То ће бити резултат међустраначког договора, као и договора двојице партијских лидера, Вучића и Дачића. Србија нам је на првом месту, Вучић је на претходним изборима, као кандидат државотворне, стратешке и усклађене политике СНС-а и СПС-а однео доминантну победу у првом кругу, тако да овакав модел учешћа видимо као могућ и на изборима 2022. Интерес грађана ће нас водити и када будемо доносили одлуку о кандидату за градоначелника Београда, било да наступамо самостално или заједно са коалиционим партнерима.

СНС се удружује са СПАС-ом Александра Шапића, да ли и СПС има у плану нека удруживања?

 • Укрупњавање политичке сцене свакако је одлука оних који су власни да о томе одлучују. Ми као социјалисти стратешке циљеве који су у интересу грађана и државе увек стављамо на прво место и то је нешто што далеко превазилази страначки интерес. Нисмо разговарали о удруживању, али је јасна порука председника СПС Ивице Дачића да партије којима је интерес земље на првом месту треба да на предстојећим изборима наступе заједно на једној листи и то не због изборног резултата већ зато што је Србији данас најпотребнија политичка стабилност и политика континуитета као гарант даљег просперитета и напретка.

Опозиција блиска Драгану Ђиласу најављује бојкот ако не добију РТС, како то коментаришете?

 • Још једна фарса и заваравање јавности како би себе представили као жртву, јер потпуно је јасно да њих избори не интересују већ само начин како да без избора дођу до власти и привилегија. Свесно тражење нереалних захтева и прављење алибија за бојкот, јер схватају да су на маргинама политичке сцене. У Србији се морају поштовати закони. И питам – а којег је то уредника или директора Јавног сервиса поставила ова владајућа коалиција?

Лидер Народне странке Вук Јеремић најављује реваншизам, плашите ли се?

 • Нисмо их се плашили ни 5. октобра 2000. године, зар мислите да их се плашимо данас? Треба сами себи да поставе питање где су данас они који су спровели 5. октобар, а где смо ми?

Лидер СПС-а Ивица Дачић је на челу Скупштине Србије, да ли је посланичкој групи социјалиста сада лакше или теже, имате ли неке протекције?

 • То што је председник наше партије на челу Скупштине нас социјалисте додатно мотивише и обавезује на још одговорнији и озбиљнији рад.

Дачић сада тачно може да види колико се трудите, да ли вас критикује?

 • Мислим да је задовољан нашим радом и да препознаје нашу посвећеност.

Гордана Чомић, министарка и некадашња функционерка ДС-а, је казала да скупштина данас изгледа боље него икад, да ли Вас је ова изјава изненадила?

 • Министарка Чомић и ја смо у више мандата заједно били посланици и увек сам поштовао њену посвећеност и одговорност, без обзира на разлике у политичким ставовима, тако да ме њена изјава не изненађује.

Да ли ћете гласати за Закон о истополним заједницама када дође у парламент?

 • Устав Србије је потпуно јасан када је у питању дефиниција брака, стога закон о истополним заједницама не бих могао да подржим. То не значи да не поштујем различитости које су одлика модерних друштава, напротив мислим да је Србија модерна и уређена земља, али у којој се мора поштовати правни поредак.

Нећу узети 3.000 динара

Да ли сте вакцинисали и коју сте вакцину одабрали и да ли ћете узети 3.000 динара од државе које су намењене вакцинисанима?

 • Јесам, Синофарм вакцином, и волео бих да то учине сви грађани, јер тиме штитимо здравље нације. Сигурно, као носилац јавне функције, нећу узети 3.000 динара, али то не значи да ову стимулативну меру Владе не подржавам.

Предстоји ми још борбе

Пре две године сте доживели тешку саобраћајну несрећу, Ваш опоравак је био дуг, како се сада осећате?

 • Све што не боли није живот, а све што не пролази није срећа. За мене живети не значи само дисати већ и радити. Жив сам, на ногама, могу посвећено да радим свој посао, окружен породицом и пријатељима, предстоји још борбе на том плану, али трудим се да о томе не размишљам.

Извор: Ало