Најновије

Дачић: Важан је наставак присуства УНМИК и КФОР на КиМ Вести

Председник Народне скупштине Ивица Дачић примио је представницу генералног секретара УН и шефицу Канцеларије УН у Београду (УНОБ) Мари Јамашиту и истакао да је рад са том Канцеларијом од изузетног значаја за Србију будући да је она главни канал са Мисијом УН на КиМ.

Дачић је истакао да је присуство и деловање Мисије УН на КиМ од кључног значаја за Србију, саопштено је из Народне скупштине.

Подсетио је да је сарадња коју је Србија до сада остваривали са УНОБ и њеним руководством била одлична и изразио наду да ће и убудуће наставити да заједнички доприносе примени мандата УНМИК.

Дачић је указао да Србија придаје изузетан значај деловању УНМИК и још једном подвукао важност наставка међународног присуства на Косову и Метохији, како УНМИК, тако и КФОР.

Шефица Канцеларије УН у Београду Мари Јамашита је, истичући дугогодишњу партнерску сарадњу између Србије и УН, изразила спремност да својим радом допринесе њеном успешном наставку и пуној реализацији улоге УНМИК.

Упитан о дијалогу између Београда и Приштине, Дачић је казао да је Београд искрено посвећен проналажењу компромисног решења, а да дијалог представља једни начин да се до њега дође.

Извор: Танјуг