Најновије

Гостовање Жарка Обрадовића у “Усијању“ на ТВ Курир: Велика је ствар извињење председника Чешке Милоша Земана Посланичка група

Војне вежбе коју организује НАТО обављају се свуда у региону и суседству и то уз учешће 28.000 војника из 26 држава.

Званичне поруке НАТО су да се потпуно поштује неутралност Србије уз изградњу снажног партнерства. Паралелно, од председника Чешке Милоша Земана Срби су добили извињење због НАТО бомбардовања, али смо у сопственој земљи, од Наташе Кандић оснивачице Фонда за хуманитарно право доживели оспоравање тог извињења и напад на Србију.

У “Усијању дана“ гостовали су Јелена МИлић, оснивачица Центра за евроатланске студије ЦЕАС и Жарко Обрадовић, председник Скупштинског одбора за спољну политику и потпредседник ГО Социјалистичке партије Србије.

  • Ја сам сигуран да о тим догађајима треба више едуковати грађане. Али сам такође убеђен да отварање пуне истине о самом бомбардовању неће бити баш лепа слика о НАТО-у. По мом мишљењу имамо добар ниво сарадње са НАТО. Ми као мала земља добро је да имамо сада добре односе са њима, али они су нас бомбардовали. Направљена је једна глобална штета свим деловима наше државе, много убијених… – навео је Обрадовић.

НАТО је важан фактор на Косову, треба да сарађујемо, закључио је Обрадовић, док је Милић навела да је НАТО политички савез, а не само војни.

  • Заједничке војне вежбе Србије и Русије нису трн у оку НАТО савеза. НАТО је желео да бомбардује Југославију, а није имао разлог. – навео је Обрадовић и додао између осталог:
  • Веома је редак чин председника Земана, ретко ко је то рекао и веома је велика ствар његово извињење Србији због бомбардовања. Оно што је он урадио је веома храбро и изузетно драгоцено. Да је он после толико година смогао снаге и рекао да је Чешка погрешила – навео је Обрадовић.

И у свету, али и у Србији су покушали да релативизују извињења Земана, те тако је и Наташа Кандић то рекла.

Изјава Наташе Кандић је мали покушај да се минимизира значај Земанове изјаве, стога не треба јој придавати значај, навео је Обрадовић.

Извор: Курир

Категорије: Посланичка група