Најновије

Гостовање Ивице Дачића на ТВ Хепи: Ако идемо на парламентарне изборе, онда је референдум на јесен Вести

Гост јутарњег програма “Добро јутро Србијо” на Хепи телевизији, био је Ивица Дачић, председник Народне скупштине Србије.

Председник Народне скупштине Србије је у јутарњем програму говорио о плановима скупштине као и о промену Устава али је и ексклузивно поделио утиске са пословног путовања у Русији.

Ивица Дачић је најавио данашње заседање скупштине рекавши следеће:

  • Данас је седница скупштине и зато је посебан дан, почиње у 10 сати и трајаће цео дан, Вучић и ја немамо никакве везе са Уставом који је тренутно на снази. Начин промене тадашњег Устава је био велики проблем, они су имали то обећање када су дошли на власт, они су најгоре говорили о Уставу који је донео Милошевић а који је био много бољи. Постоје закони који треба да се ускладе са Уставом. Ово што се сада мења у Уставу, тачно се зна, Влада Србије је предложила промене у том и том одељку. Не постоје јасни европски критеријуми, постоје где се каже како би то требало, али је на сваком законодавству да сам донесе одлуку. Ово данас је почетак процеса, онда ће одбор за Уставна питања написати како ће конкретно изгледати тај текст, и онда се тек иде на референдум. Ако идемо на парламентарне изборе, онда је референдум на јесен и ту нема дилеме.

Ивица Дачић се недавно вратио из Русије са пословног путовања где је учестовао на форуму, на питање како му је било у Русији и који је исход посете, он одговара овако:

  • Када сам пошао за Русију, тестирао сам се на Ковид четири пута. Руси производе вакцину али људи се тамо нису много вакцинисали. Ја сам прво имао своје састанке, мислим да су добро примили то што сам говорио на руском језику. Шојгу је један од највећих пријатеља Србије. Ово је било моје прво путовање, мало сам се одвикао од тога, јуче ме је звао Палма, каже јел истина да си ишао возом од Москве до Санкт Петерсбурга, кажем па јесте, каже па како човече да ниси нигде објавио, ја искрено мислим да се нисмо ни сликали. Што се тиче Путина и Бајдена, знам да су у Русији веома забринути, јер Бајден пре Русије иде у Брисел. –

Поводом недавне изјаве да САД и Србија имају значајно унапређени однос, Дачић додаје следеће

  • Ја сам дао пријатељски савет Палмеру, да када говори, мало обрати пажњу, јер једини закључак који се може извући из његових говора јесте да Србија мора да призна Косово, то није тако тачно јер има горих и има оних који више инсистирају на то. Сматрам да су односи између САД и Србије значајно унапређени! –

Извор: ТВ Хепи

фото: Архива