Најновије

Дачић позвао Бечића да осуди увреде Катнића Вести

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић позвао је свог црногорског колегу Алексу Бчића да осуди увреду коју је у парламенту на рачун Србије изнео одлазећи специјални тужилац Миливоје Катнић.

“Изјава црногорског специјалног тужиоца Миливоја Катнића да је власт у Србији фашистичка је најгора увреда коју су држава Србија и сви њени грађани доживели од једног представника одлазеће црногорске власти”, казао је Дачић за Танјуг.

Дачић је оценио да је још горе што је таква увреда изречена у парламенту, а да је најгоре то што није наишла на моменталну осуду председника црногорског парламента.

“Јавно га позивам да најотвореније осуди ову тешку увреду за државу Србију и српски народ, јер ове речи не смеју да прођу без одлучне реакције већинске Црне Горе коју он у парламенту представља”, рекао је Дачић.

Дачић је оценио да само неко ко гаји отворену мржњу против целе Србије и српског народа, где год да живи, може рећи за власт у Србији да је фашистичка.

“Да је правде и правне државе у Црној Гори, тужилац Катнић би због оваквих речи морао да сноси и правне последице, да не говоримо о моралној осуди од целог народа, који за разлику од њега добро зна да се о Србији и српском народу овако не сме говорити”, поручио је Дачић.

Председник Скупштине Србије је подсетио да је антифашизам део српске културе на којој су одгајане генерације и уткан је у политику власти којој грађани годинама дају поверење.

“Србија је последња земља на свету којој бисте смели да упутите овакву увреду”, указао је Дачић.

Обраћајући се посланицима Демократског фронта у црногорском парламенту, Катнић их је у понедељак упитао шта ће када у Србији “победи антифашистичка Србија”.

“Требало би о томе да размишљају вође политичких Срба у Црној Гори”, рекао је Катнић.

Извор: Танјуг