Најновије

Милићевић: Зашто нико други осим Срба пред Хашким судом није до сада одговарао? Вести

Председник Посланичке групе Социјалистичке партије Србије (СПС) Ђорђе Милићевић сматра да је дан у којем је изречена пресуда Ратку Младићу “један од најболнијих у новијој историји српског народа”.
 
Он је у писаној изјавио оценио да је Младићев “грех само то што је бранио свој народ”, указујући да у хашкој пресуди, којом је некадашњи командант Војске Републике Српске осуђен за ратни злочин и геноцид, “права није било”.
 
“И зато питамо знају ли судије Хашког трибунала шта је право и правда, знају ли што је геноцид? Имају ли одговор на то зашто нико други осим Срба пред тим судом није до сада одговарао?”, упитао је Милићевић.
 
Према његовом ставу, “ова пресуда је велика је срамота за међународно право и међународне институције, које су нажалост још од првих дана распада Југославије у свему виделе Србе као једине кривце”.
 
“Није овом такозваном суду било довољно ни 3,5 милиона докумената којима је оспоравана оптужница генералу Младићу написана унапред по добро познатом моделу и по сваку цену. Очигледно је било важно том суду да потпуно понизи Србе и оптужи их за измишљене геноциде”, твди Милићевић.
 
“Знају они колико је Срба било утамничено у Хагу, а колико других? Чији су интерес овакве пресуде?”, упитао је он и констатовао “да нас, нажалост, оптужују они који веома добро знају да су Срби током своје историје увек само бранили и себе и друге, па и њих, од непријатеља”.
 
“Није ли пресуда генералу Младићу само груба и недопустива замена теза, како би се заборавио геноцид који је систематски вршен управо над српским народом током 20. века. То је био Јасеновац, али и НАТО бомбардовање недужног српског народа”, оценио је Милићевић.
 
“Србија је земља посвећена европском путу, али никада неће као правду прихватити двоструке аршине. Срамотно је и за хашке тужиоце и за хашке судије. Њима правда лежи у топузу”, уверен је Милићевић, који предвиђа да ће “време то показати”.
 
 
Извор:ФоНет

фото: Танјуг