Најновије

Састанак Ивице Дачића са амбасадором Немачке у Србији Томасом Шибом Вести

Председник Народне скупштине Ивица Дачић примио је амбасадора Немачке у Србији Томаса Шиба.

Током састанка разговарано је о актуелним српско-немачким односима, као и активностима у области парламентарне сарадње, које се планирају за наредни период. Између осталог, саговорници су разговарали о предстојећој посети председника Народне скупштине Ивице Дачића Савезној Републици Немачкој, на позив Волфганга Шојблеа, председника Савезног већа Савезне Републике Немачке, која се планира за 25. јун ове године.
Саговорници су се сложили да ће предстојећа посета значајно допринети јачању парламентарне сарадње између две земље, али и унапређењу укупних билатералних односа Републике Србије и Савезне Републике Немачке.
Председник Народне скупштине Ивица Дачић такође је упознао саговорника са свакодневним активностима Народне скупштине и посебном седницом која је посвећена уставним променама, као и плановима за наставак међустраначког дијалога.
Амбасадор Томас Шиб искористио је прилику да током сусрета уручи председнику Народне скупштине Ивици Дачићу писмо захвалности министра спољних послова СР Немачке Хајко Маса за сусрет приликом отварања нове зграде немачке Амбасаде у Београду у априлу ове године.

Извор: Парламент