Најновије

Сусрет Ивице Дачића и амбасадорке Народне Републике Кине Вести

Председник Народне скупштине Ивица Дачић примио је амбасадорку Народне Републике Кине у Србији Чен Бо.

Током састанка разговарано је о актуелним српско-кинеским односима, као и активностима у области парламентарне сарадње, које се планирају за наредни период.
Између осталог, саговорници су разговарали о предстојећем видео састанку председника Народне скупштине Ивице Дачића и председника Свекинеског народног конгреса Ли Жаншоуа, који се планира за 22. јун ове године. Сложили су се да ће овај састанак дати странама могућност да размотре теме које су кључне за развој билатералних односа, али и два парламента, као и борбу против пандемије изазване вирусом Ковид-19 и заједничке активности усмерене на економски опоравак након пандемије.
Амбасадорка Чен Бо се искрено захвалила на доследној посвећености развоју свеобухватног стратешког партнерства и додала да сваки резултат односа Кине и Србије, делом припада и народним посланицима. Навела је да су односи Кине и Србије издржали тест против пандемије и успешно настављају даљи развој.
Председник Народне скупштине Ивица Дачић још једном је изразио захвалност Народној Републици Кини за подршку српских интереса у међународним организацијама, коју је Кина пружила и јуче, приликом седнице Савета безбедности Уједињених нација посвећене раду Међународног резидуалног механизма за кривичне судове.
Ивица Дачић је такође искористио прилику да током састанка амбасадорки Чен Бо уручи честитку упућену председнику Народне Републике Кине и генералном секретару Централног комитета Комунистичке партије Кине Си Ђинпингу поводом јубиларне стоте годишњице од оснивања партије.

Извор: Парламент