Најновије

Гостовање Ђорђа Милићевића у дебати ”Реч на реч” на РТС: Ивица Дачић омогућио и организовао дијалог на два колосека Вести

Питање изборних услова наметнуло се као приоритетно питање страначког, па и политичког живота у Србији. Када и под којим условима треба одржати изборе за председника и скупштине Београда и Србије, колики треба да буде изборни цензус, шта је то што је недопустиво у изборној кампањи о томе у ТВ дебати “Реч на реч” говорио је потпредседник ГО Социјалистичке партије Србије Ђорђе Милићевић.

-Став Социјалистичке партије Србије је да председничке, градске и евентуално ванредне парламентарне изборе треба одржати истовремено, пре свега због финансијског ефекта, у времену када се суочавамо са највећим здравственим изазовом средства треба усмерити као ономе што је важно а то је животни стандард и привреда. Није то нешто што је новина када је реч о вишестраначком систему, ми ове године обележавамо 31 годину вишестраначја у Србији и 2001, 2004, 2007, 2008, 2012. године смо имали сличну ситуацију. Сматрамо да је потребно расписати ванредне парламентарне изборе, не зато што постоји криза већ зато што се Србија суочава са великим изазовима, великим искушењима и озбиљним претњама и озбиљном стратегијом притисака на Србију. Јака, економски стабилна Србија, Србија која је симбол нових вредности у региону, самостална Србија, која мисли својом главом, има свој став, води самосталну спољну политику – не одговара другима.

Милићевић је истако да је Ивица Дачић омогућио и организовао дијалог на два колосека, јер није желео да дискредитује ни једну политичку странку, ни оне политичке странке које не желе да разговарају са европарламентарцима, али уважавајући и оне странке које желе да разговарају са европским парламентарцима – нема пристрасности , необјективности.

-Скупштина је глас народа, где легитимно изабрани представници грађана разговарају о алтернативама како да дођу до најквалитетнијих законских решења и када говорите лоше о скупштини, ма како она изгледа то је поверење грађана, онда деградирате грађане Србије и то није добро. Социјалисти имају крајње озбиљан и одговоран приступ, наш став је крајње јасан, учествоваћемо у међустраначком дијалогу, учествоваћемо у дијалогу на оба колосека и са политичким странкама које не желе да разговарају са европарламентарцима, јер смо спремни да саслушамо сугестије, предлоге, па и критике уколико постоје. Дакле, сугестије и предлоге уколико они могу побољшати изборне услове у Србији.

Целу емисију можете погледати на линку испод:

Извор: РТС