Најновије

Милићевић за ТВ Пинк о пресуди генералу Младићу – Право и правда је нешто са чим се трибунал није водио током процеса Вести

Народни посланик Ђорђе Милићевић и новинар Вечерњих новости Драган Вујичић, су овог јутра за ТВ ПИНК коментарисали извештај комисије коју предводи Гидеон Гајф, који потврђује да у Сребреници није било геноцида.

Милићевић напомиње да је суђење генералу Ратку Младићу, у истом дану када је одржана и седница савета безбедности УН веома тежак и болан дан за Србију. Он додаје да Хашки трибунал није испунио свој примарни циљ, а то је помирење у региону.

  • Веома тежак и болан дан за Србију. Хашком трибуналу није било довољно три ипо милиона докумената који су потврдили да ратко Младић није починио геноцид. Хашки трибунал није испунио основни циљ, а то је помирење у региону. Он је на жалост, само продубио сукобе и заоштрио односе. Како су прошли Срби? Колико њих је преминуло, а процес није завршен. Право и правда је нешто са чим се трибунал није водио током процеса – коментарисао је Милићевић.

Милићевић потврђује да је извештај комисије драгоцен и важан, где додаје да правне и политичке елементе, када је у питању утврђивање геноцида, треба одвојити, јер правни доказују да истог није било.

  • Извештај комисије је драгоцен и значајан. Много пута смо говорили о термину “геноцид”, и треба увек да се присетимо резолуције из 1946. године. Правни елементи кажу да није било геноцида, и зато то треба одвојити од политике. Рекли смо већ да није случајно да је и седница али и суђење генералу у исти дан. осуђен је неко само зато што је бранио и штитио свој народ. Хаг је желео Милошевића, Младића и Караџића, и сада када немају шта, они пишу жалбу… – рекао је Милићевић потом.

Извор: ТВ Пинк