Најновије

Ивица Дачић одржао састанак са генералним секретаром Интерпарламентарне скупштине православља и председником Интерпарламентарне уније православља Вести

Председник Народне скупштине Ивица Дачић састао се са генералним секретаром Интерпарламентарне скупштине православља Максимосом Каракопулосом и председником Интерпарламентарне уније православља Сергејем Гавриловом.

Председник Народне скупштине је изразио задовољство због одржавања састанка Међународног секретаријата Интерпарламентарне уније православља у Народној скупштини Србији, истичући да Србија изузетно вреднује активности Интерпарламентарне уније православља, посебно промоцију племенитих вредности кроз демократске институције и стварање мреже комуникације и сарадње међу парламентима.
Председник Народне скупштине говорио је о угрожености хришћанских цркава на Косову и Метохији, дискриминацији православног хришћанског становништва на верској основи и покушају да се избрише и измени српски идентитет, историја, карактер и српско-хришћанска култура на Косову и Метохији.
Генерални секретар Интерпарламентарне скупштине православља Максимос Каракопулос рекао је да је циљ Интерпарламентарне скупштине православља заштита културног наслеђа и промовисање хришћанских вредности, те да у том смислу потпуно разумеју и деле нашу забринутост за православно наслеђе на Косову и Метохији. Упознао је са иницијативама Интерпарламентарне скупштине православља које ће бити покренуте у вези са Аја Софојом.
Председник Интерпарламентарне уније православља Сергеј Гаврилов је изразио забринутост због угрожености хришћанског наслеђа на Косову и Мехотији и говорио о веома тешкој ситуацији у којој се хришћани налазе на Блиском Истоку.
На крају разговора председник Народне скупштине поновио је спремност за пуну сарадњу и активан ангажман наше делегације у раду Интерпарламентарне скупштине православља.

Извор: Парламент