Најновије

Сусрет Ивице Дачића и шефа Делегације ЕУ у Србији Сема Фабриција Вести

Председник Народне скупштине Ивица Дачић примио је шефа Делегације Европске уније у Србији амбасадора Сема Фабриција.

Током састанка разговарано је о сарадњи и предстојећим активностима Европске уније и Републике Србије.
Председник Народне скупштине Ивица Дачић учествоваће, на позив председника Европског парламента Давида Сасолија, на Другом самиту председника Европског парламента и парламената Западног Балкана, који ће бити одржан 28. јуна 2021.године у Бриселу.
Председник Народне скупштине Ивица Дачић упознао је саговорника са тренутним активностима Народне скупштине. Информисао га је да ће 22. јуна бити одржана посебна седница Народне скупштине на којој ће председник Републике Александар Вучић информисати посланике о дијалогу Београда и Приштине.
На интересовање амбасадора Фабриција, председник Народне скупштине Ивица Дачић информисао га је о међустраначком дијалогу и плановима за његов наставак, као и о разговорима са политичким партијама које нису желеле учешће странаца у дијалогу.
Амбасадор Фабрици оценио је важном предстојећу посету председника Народне скупштине Бриселу, а саговорници су се сложили да треба уложити додатне напоре на интензивирању сарадње између Европског парламента и Народне скупштине.

Извор: Парламент