Најновије

Дачић у емисији “Фокус” на ТВ Б92 упитао: Шта ако Србија донесе резолуцију у којој је геноцид оно што Његош описује? Вести

Ми смо отворено упозорили да свака промена ситуације на терену силом значи да потписани споразуми више не важе, каже Ивица Дачић гостујући у “Фокусу” на ТВ Б92.

Упитан да ли га плаши замрзнут конфликт, посебно што са Запада наоружавају Косовске безбедносне снаге, Ивица Дачић одговара:

“Ми смо отворено упозорили да свака промена ситуације на терену силом значи да потписани споразуми више не важе, Србија неће дозволити војно освајање Севера. Свима је јасно шта то значи. Сви су свесни да би инспирасње нових сукоба било фатално”, истиче.

Црна Гора је донирала вакцине Косовским безбедносним снагама, а Дачић наводи да је то провокација.

Када је у питању Резолуција о Сребреници коју је усвојила Црна Гора, Ивица Дачић наводи:

“Црна Гора је донела другу резолуцију о Сребреници. Они имају једну која је иста као српска”.

Упитао је шта би се десило када би Србија донела Резолуцију да је геноцид оно што је описао Петар Петровић Његош у борби са потурицама.

Са друге стране наводи да Хрватска треба да донесе Резолуцију у којој се геноцидом проглашавају гогађаји у Јасеновцу, пре него што усвоји Резолуцију у Сребреници.

Сматра, ипак, да се дугмад којима се изазва нестабилност налазе у рукама неких других, а не у региону.

Каже да је састанак са странкама без утицаја странаца одбија коректно, али да на последњем није било речи о изборним условима, већ само о Косову.

“Видим хистерију оних који не желе учешће без странаца. Шта они мисле о чему ми разоварамо? То је као Алиса у земљи чуда. Не знају како функционише парламентарна демократија”

Извор: Б92