Најновије

Гостовање Ивице Дачића на ТВ Хепи: Ми имамо решење али они то решење не прихватају Вести

Главна тема код Миломира Марића и Катарине Корше била је ситуација на КиМ, а Дачић се осврнуо и на јучерашње обраћање председника Вучића посланицима у Скупштини.

Председник Скупштине прокоментарисао је и наступ Шаипа Камберијуа, шефа посланичке групе „Уједињена долина – СДА Санџак“ и дуел са Вучићем.

Дан пре тога Камбери је био на састанку са Куртијем. Он је свој посао одрадио. Ја схватам да они оптужују Србију за неке злочине којих је сигурно било. То је проблем, али проблем који не помињу да би се ставила тачка, него три тачке. То има само дневно политичке и маркетиншке сврхе. Које решење треба да предложимо, сви они би волели да кажемо добро признајемо Косово… Све то има неки свој план ми смо неки шраф, одједнапут важан шраф у тој машинерији. 2012 Тома Николић био председник Србуије и рекао неће да прича и све пребацио на мене тј на Владу. Рекао сам Тачију ко зна да сам те срео пре двадесетак година можда бих те и убио. Рекао сам дајте да решавамо кључно питање, питање статуса. Они ни да чују. Највећи проблем је био када је Кетрин Ештон отишла. Још од тада они нису хтели да разгововарају о компромисима. Не прихватају ништа. иако ми имамо решење. Они нама нису дали никакву идеју, никакав предлог, рекао је Дачић.

Неки медији прозивају ево и данас да је Вучић урадио највише за независност Косова, каже Марић.

Не, Вук Јеремић и Ђилас су урадили највише за независност Косова. У том периоду нисмо имали организовану државу ни неко ко се озбиљније бавио тиме, 84, 85 земаља је признало Косово.

Пресуда је да су имали право и да свако има право да прогласи независност. Они нама нису дали никакву идеју и какав предлог. Пре Вучића и мене нико није повукао признање Косова. Прва земља Сао Томе и Принципе.

Открио је и планове у наредних неколико дана.

Сутра опет седница Радне групе… У петак сам у Берлину на састанку са председником Бундестага а у понедељак и уторак у Бриселу.

Извор: ТВ Хепи