Најновије

Ђорђе Милићевић: Међународна заједница да реагује на бахато понашање Приштине Вести

Председник посланичке групе СПС Ђорђе Милићевић, поводом хапшења српског младића на Газиместану, поручио је да очекује реакцију међународне заједнице која треба да покаже да нема двоструке аршине.

Милићевић верује да ће после данашњих догађаја међународна заједница и посредници у дијалогу реаговати на бахато понашање Приштине и приштинске полиције, која је данас без достојанства претресала чак и српску монахињу која је дошла да се поклони сенима својих националних јунака.

Оценио је да је недопустиво понашање привремених институција у Приштини и припадника њихових снага безбедности који су данас, на велики српски празник Видовдан, на Газиместану ухапсили једног српског младића само зато што није дозволио да приштински полицајци претресу монахињу.

“Колика је мржња према свему што је српско, потврђује и то што су одузимали мајице са ликом кнеза Лазара и остале симболе српског народа, па чак и српску заставу од оних који су дошли да одају пошту нашим јунацима који су пре 632 године на Косову пољу одбранили своју земљу од освајача”, навео је Милићевић у писаној изјави достављеној медијима.

Милићевић је додао да на тај начин у Приштини желе да докажу да је Косово и Метохија само њихово и да тамо нема места за Србе.

Такође, Милићевић сматра да је и ово део покушаја насилног присвајања дела територије Србије, али и српске историје.

Наводећи да Србија настоји да упркос свему што су они деценијама чинили српском народу, настави дијалог и дође до решења које ће бити добро за све, Милићевић примећује да приштински лидери не презају ни од каквог геста насиља.

Извор: Танјуг