Најновије

Гостовање Ивице Дачића у емисији “Пулс Србије” на ТВ Курир: Косовски Албанци своју политику заснивају на лажима Вести

Поводом покушаја прекрајања српске историје од стране косовских Албанаца, Ивица Дачић у емисији Пулс Србије каже:

“То није први пут, често сам имао посла о тој теми на седницама Савета безбедности УН. То су толике лажи, и то се уклапа у њихов концепт, да је читава та творевина заснована на лажима. Небројено лажи. И Турци знају против кога су ратовали, тада Албанаца није било на Косову. То су све историјски фалсификати, хоће да направе представу да Косово нема везе са српском историјом, томе морамо да се организовано супротставимо. “

‘На жалост, већина страних држава није упозната са историјом ових простора, а ми нисмо имали да се организовано супротстављамо, у последњих десетак година ситуација се променила, и зато је много теже да се фалсификује, раније је било теже да неки амерички званичник честита Србима Видовдан као Гренел. Сад му прете смрћу, ето то је та демократија, а ако они прете Гренелу, замислите како се односе према Србима на КиМ, то је класичан пример кршења људских права. Извршен је геноцид, протеривање над српским народом. Али они не могу да прете сада, ситуација се променила.”

‘Од Приштине се очекују да се прилагоде да више нису опозиција него власт, а Србија не жели да на такав начин разговара, нико не жели да следећи састанак буде реприза прошлог, биће потребно стрпљење да се они определе да ли хоће да буду конструктивни. Ако неће, то није само наш проблем, надамо се да ће део међународне заједнице који се праве глувонеми, они су ти који треба да гарантују спровођење споразума, на нама је да будемо контструктивни. Проблеми проширења ЕУ не тичу се само Србије, постоје и неке објективне околности због чега је у ЕУ процес проширења заустављен, и стално неко нешто додаје, неке услове, не само Србији, а није само Србија жртва тога, шта то Северна Македонија није урадила? Ако би направили неки договор са Приштином, нико не може да каже на који ће начин то утицати на интеграције Србије у ЕУ. Тешка је ситуација, али ми не одустајемо, све док је у интересу Србије да иде ка ЕУ, ми ћемо урадити.”

“Сада се веома озбиљно бавимо тиме шта треба урадити да би се испуниле неке критике ЕУ, са Аном Брнабић се састајемо и ради уставних промена. Започет је процес уставних промена о томе ће се одлучивати и о скупштини и о референдуму.”

Извор: Курир