Најновије

Ивица Дачић примио амбасадора Канаде у Републици Србији Џајелса Нормана Вести

Председник Народне скупштине Ивица Дачић примио је амбасадора Канаде у Републици Србији Џајелса Нормана.

Председник Народне скупштине Ивица Дачић честитао је амбасадору Дан Канаде, који се обележава 1. јула, истакавши да су билатерални односи између две земље добри, али да постоји простор за њихово даље унапређење, посебно у сегменту економске сарадње. Подвукао је да ове године обележавамо 80 година од успостављања дипломатских односа и важно је да се негује пријатељство, за чију су изградњу између осталог заслужни бројни представници наше дијаспоре који дуго живе и бораве у Канади. Изразио је спремност да на функцији председника Народне скупштине настави да ради на даљем развоју и унапређењу односа две земље кроз јачање парламентарне сарадње.
Амбасадор Норман се захвалио председнику Народе скупштине Ивици Дачићу на доприносу који је на својим претходним функцијама уложио на јачању односа између Србије и Канаде, подсетивши на његову успешну посету Канади, у својству министра спољних послова, 2016. године. Сложио се да се односи развијају у добром правцу и да треба радити на јачању свих видова сарадње, посебно економске, где постоје велики неискоришћени потенцијали.
Амбасадор Норман је информисао о ситуацији у Канади и мерама које предузимају у борби против пандемије и похвалио активности Србије у том погледу, посебно успешно организован процес вакцинације.
Саговорници су се сложили да је потребно интензивирати контакте између два парламента. Амбасадор Норман је уручио писмо председника Сената Џорџа Фурија и председника Представничког дома Парламента Канаде Ентонија Роте, којим председника Народне скупштине позивају у званичну посету Канади.

Извор: Парламент