Најновије

Гостовање Александра Антића на ТВ Пинк: Прва деоница Моравског коридора готова за мање годину дана Вести

За мање од годину дана биће завршена деоница Моравског коридора од Појате до Крушевца, деоница Чачак – Краљево биће готова средином 2023. а читав аутопут на том коридору најкасније половином 2024. године, рекао је данас директор Коридора Србије Александар Антић.


Укупна дужина Моравског коридора је 112 километара са 63 моста, а ради се и комплетна хидротехничка регулација Западне Мораве, у дужини од 59 км, подсетио је Антић.


Гостујући на ТВ Пинк, он је истакао да је сада на коридору 68 градилишта са готово 2.000 људи и да се ноћу изводе радови који не подносе изузетно високе температуре.

Додао је да се раде додатна ископавања код пет гробница откривених код места Маскаре на траси аутопута али да то неће угрозити даљу динамику изградње.

Антић је рекао да су отворени радови на 5,5 километара будућег аутопута између Руме и Шапца, чија укупна дужина је 21 км.

Додао је да су ту радови на мосту преко Саве релизовани са око 40 процената те да ће бити завршен крајем 2022. године.

Антић је најавио да аутопут од Руме до Шапца, закључно са мостом, бити завршен у првој половини 2023. године.

Изнео је очекивање да ће брза саобраћајница од 55 километара од Шапца до Лознице бити завршена 2024. године.

Антић је најавио да ће прве активности на изградњи мост који је код Новог Сада део обилазнице, али и градски мост који повезује Булевар Европе са Сремском Каменицом, почети ове године.

Антић је најавио да ће почетком 4. квартала кренути са радовима на терену од Ниша ка Мерошини, на аутопуту Мира.

Извор: РТВ