Најновије

Милићевић: У Сребреници није било геноцида Вести

Шеф посланичке групе СПС Ђорђе Милићевић питао је Владу Србије да ли има могућност и да ли планира да предузме нешто поводом ратнохушкачке политике уперене против Србије.

Милићевић је указао на извештај, како је рекао, Независне међународне комисије за истраживање страдања свих народа на територији сребреничке регије у периоду од 1992. до 1995.године коју је основала Влада Републике Српске 2018. године, а на чијем је челу био Гидеон Гајф угледни израелски стручњак за проучавање Холокауста.

Комисија је, каже, саставила извештај од хиљаду страна са озибљном стручном и научном документацијомо и да је закључено да се у Сребреници није догодио геноцид.

“Дакле, у Сребреници није био геноцида и то не тврдимо ми, већ угледна група међународних експерата”, рекао је Милићевић и додао да је чињица да тај извештај показује да Хашки суд није радио професионално.

Милићевић наводи и да су неке земље у региону пожуриле да донесу своју резолуцију да је геноцида било, наводећи да је очигледно да се тиме служе као политичком полугом.

Он је подсетио да је Србија пре више од 10 година осудила злочине у Сребреници, те да је то била и њена међународна и морална обавеза, као и да је изразила саучушће породицама жртава.

“Очигледно је да се ради о оркестрираној и добро осмишљеном стратегијском нападу на Србију”, констатовао је Милићевић и упитао владу шта тим поводом може да предузме.

Извор: Танјуг