Најновије

Одаловић за РТС: Очигледно је да је Беливук подучен како да се брани Вести

Генерални секретар Народне скупштине Србије Вељко Одаловић рекао је да је очигледно да је Вељко Беливук подучен како да се брани од оптужби које му се стављају на терет и да је лакше да се све пребаци на политички терен. Ствари попт тврдњи Беливука да је имао везе са председником државе не смеју да се објављају, ово је ствар којом смо дотакли дно, а све са циљем политичке дискредитације, навео је Одаловић.

Вељко Одаловић рекао је гостујући у Јутарњем програму РТС-а да оно што се десило са председником и тврдњама Вељка Беливука које је објавио “Крик” о наводним везама са њим не може да прође без коментара, и додао је да то не доприноси ничему сем унутрашњем урушавању државе.

“Очигледно је да је Беливук подучен да то буде један од начина његове одбране. Овакве ствари не смеју да се објављају, ово је ствар којом смо дотакли дно, а све са циљем политичке дискредитације, а све ради боље политичке позиције одређених људи”, навео је Одаловић.

Према његовим речима, ако се неко бави истраживачким новинарством не може да пласира овакву информацију, а да је непроверена, а правосудни органи имају велику одговорност, како овакве изјаве који су евентуално дате могу да буду у јавности.

“Ово не треба да се ради. Има посебну тежину јер се ради о криминалцу који је урадио монструозне злочине и треба да се пошаље порука државе да нема компромиса са њим.
Јаки су докази против њега и лакше је то пребацити на политички терен. То је девијантно, и то треба да се пресече”, нагласио је Одаловић.

Наглашава да ће се јавност уморити од медија, овакве ствари не смеју да се дешавају јер оне не доносе никоме бенефит.

Породице жртава срећу људе који су починили злочин
На данашњи дан, 1999. године, селу Старо Грацко, на Косову и Метохији убијено је 14 Срба док су на својим имањима жњели пшеницу. Двадесет две године породице четрнаест жетелаца убијених код Липљана – чекају правду за своје најмилије јер за тај злочин још нико није одговарао.

“Ово је тема о којој треба сви да дигнемо глас. Злочин који се десио за време међународног мандата, зна се ко га је починио, али епилога нема”, рекао је Одаловић.

Каже да ово говори да они који су дошли на Космет нису обавили своју мисију нису пружили безбедност и сигурност.

“Породице срећу људе који у починили злочин. Ове дане треба да помињемо и да их не заборавимо. Никада нећу одустати да се борим да се пронађу нестали. Откопаваљем гробница Срба почеће да се прича о Србима. Суштина је да се косовско друштво није суочило да су почињени злочини над Србима”, истакао је.

Додаје да у Србији имамо пресуде за злочине, али у Хрватској, Босни и Херцеговини и на Косову и Метохији нико није одговарао за злочине над Србима.

“Хашки трибунал није донео ни правду ни помирење. Немамо право да ћутимо, морамо о томе да говоримо. Ја ћу се борити да пронађем сваку особу која је нестала без обзира на националност”, навео је Одаловић.

Осврнуо се и на трагедију на Карабурми где је деветогодишњи дечак страдао на пешачком прелазу док је прелазио са оцем, а возач који га је покосио побегао је са лица места и касније пуштен да се брани са слободе. Каже да је то једна трагедија, и да губитак не може да се надокнади, али да првосудни органи морају да имају сензибилности и да погледају ширу слику.

“Надам се да ће се сатисфакција обезбедити и породици и свима. Ово су дела због којих се одређује притвор, солидаришем се да правда донесе сатисфакцију породици”, нагласио је Одаловић.

Извор: РТС

фото: Танјуг