Најновије

Бранко Ружић обишао децу учеснике кампа “Sports stars” Вести

У бесплатном спортском кампу “Sports stars” у Београду, ове године учествује око 250 српске деце са простора Косова и Метохије, из региона и дијаспоре, а министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић посетио их је и поручио да је уверен да ће нека од те деце бити српски трофејни репрезентативци.

Током 10 дана, колико камп траје, школарци, који су смештени у Дому ученика “Патријарх Павле”, уз изванредне тренере моћи ће да побољшају своје вештине у пет олимпијских спортова – тенису, рукомету, кошарци, фудбалу и одбојци.

Министар Ружић изразио је задовољство и част што Министарство подржава тај тип акција који показује однос наше државе према деци српског порекла од којих сва не живе у Србији.

Указао је на то да су деца у прилици да добију вештине и знања од познатих, признатих и успешних тренера, који координирају успешно кампом, али и да се друже и стичу увид у то шта у будућности у вредносном смислу живот за њих треба да представља.

Указујући на то да се камп одржава истовремено са Олимпијадом у Токију, Ружић каже да је сигуран да ће неко од учесника кампа бити наш трофејни репрезентативац и носилац медаље у будућности.

“И ово је један од показатеља колико Влада Србије и наше друштво улаже у спорт, колико се залаже за спорт, али пре свега за драгоцено васпитање у одрастању и грађењу личности у сваком погледу”, казао је Ружић.

Према његовим речима, Влада ће наставити да подржава овакве акције, а Министарство које предводи је ту да их сваке године унапреди.

Позвао је децу да наставе да тренирају, да се такмиче, припремају, да науче да побеђују, али и да губе и да кроз живот баштине те вредности.

“Сигуран сам да ће израсти у озбиљне и здраве личности и људе и да ће бити уткани у свеопшти прогрес наше државе и друштва”, навео је министар.

Оно што је интересантно, каже Ружић, јесте да су ове године полазници кампа и деца српског порекла из Албаније, односно они који живе у Скадру.

“Деца су најбољи показатељ да ли је ова акција и активност пожељна, добра, драгоцена”, казао је Ружић истичући да деца никада не лажу.

Извор: Танјуг