Најновије

Дачић о срамном предлогу Инцка у “Добро јутро Србијо”на ТВ Хепи: Oво је удар на цео регион и урушавање Дејтона Вести

Ивица Дачић био је гост јутарњег програма “Добро јутро Србијо”.

Он је са водитељима Миломиром Марићем и Катарином Коршом говорио о закону Инцка, и како је навео, да ова подела изазива поделе.

Дачић је разговор почео осврнувши се на наше спортисте на Олимпијади. Говорио је поносно о њиховим успесима, као и предстојећим мечевима који нас очекују.

Након тога, детаљно је образложио ставове о Инцковом предлогу закона. Како је Инцко рекао: “Савест ми је налагала да пред крај мандата наметнем закон о забрани негирања геноцида”, Ивица Дачић је прокоментарисао изјаву:

“Ма, нема ту савести. Већина изјава није ни битна. Ми имамо посланичку групу ИПП, у Европском парламенту исто постоје партије. ИПП су народне партије, то је Вучићева политичка група, са друге стране имате Социјалистичку групацију, у коју нас нису ни примили, она је потпуно против ове власти. Онда имате Зелене, код њих је све дозвољено да се прича о нама, они су најекстремнији у оценама према Србији. Али са свима њима треба разговарати. Србија може да донесе закон којима би порицла Забрану признавања геноцида. Хрвати су се годинама водили политиком да имају подршку међународним круговима, и да их не занима српски народ. Времена су се променила, питање је тих Бонских овлашћења.”

Дачић је рекао да овај закон није само једна брига за Србију, веч и да је то озбиљан удар на цео регион, као и посебно све Србе. Ово је један велики удар и на Србе, али и на БиХ, удар на Дејтон. Када је реч о враћању уопште те теме након толико година, не знам чему то служи. Сребреница и Јасеновац су неупоредиве. И по бројкама, и по свему осталом. Била је иницијатива за декларацију и резолуцију о Јасеновцу, али је била молба да не покрећемо у то време због покретања дијалога. Имате два предлога резолуције у Сребреници. Ова резолуција је копија оне прошле, где су исто тражили али је одбијено. То су закони које треба 84 посланика да потпише да би били на дневном реду. То још увек није, рекао је Дачић за ТВ Хепи.

Овде се мисли само на један злочин у Сребреници. Никаквим злочином није проглашен ниједан злочин и масакр над Себима. Није осуђен нико ни пред Хашким трибуналом. Цео процес је вођен тако да осуде све Србе. Око Сребренице се никада није било да је услов за ЕУ. Нико није никада поставља то питање, зашто се сад актуелизује. Ово је дестабилизација региона! Међународни односи почивају не само на принципима, већ и на интересној политици. Бајден је примио 12 Албанаца из САД. Зашто, нису они дошли да тамо попију кафу, то су његови стари пријатељи са којима је то радио отпочетка, на челу са Барјактаријем. А ко је био Трампов? Албанци немају жељу да преговарају, казао је Дачић.

Ове ствари се раде искључиво са циљем да се угрози власт Александра Вучића, рекао је Дачић. Такође каже да се изјаве криминалаца Беливука и Миљковића баве истом ствари, објаснио је.

Извор: ТВ Хепи