Најновије

Гостовање Бранка Ружића на ТВ Прва: Нова школска година почеће 1. септембра и око тога нема бриге Вести

Нова школска година почеће 1. септембра и око тога нема бриге, поручио је министар просвете Бранко Ружић.

Он је изразио очекивања да ће школска година отпочети на регуларан начин, истичући важност већег обухвата вакцинације.

“Мислим да је то у интересу деце и родитеља, као и просветних радника и ваннаставног особља и морамо врло одговорно томе приступити”, рекао је Ружић за ТВ Прва.

Подсетио је и да је вакцинисано више од 50 одсто просветних радника и да је то добар показатељ одговорног понашања, али и да та бројка није довољна.

Ружић каже да је сигурно да ће ученици од првог до четвртог разреда сваки дан ићи у школу и наводи да ће се размотрити да ли ће се модел наставе нијансирати.

“То зависи од одговорности свих нас, као и каква ће бити оцена референтних људи који дају препоруке”, поручио је Ружић, додајући да је препорука Кризног штаба да настава буде по моделу који је био у претходној школској години.

Министар каже и да онлајн настава, уколико се поново одржи, не би требало да представља проблем, јер се, каже, у континуитету ради на процесу дигитализације.

“До краја године имаћемо још 20.000 опремљених дигиталних учионица. Идеја је да имамо националну платформу која ће служити за онлајн наставу”, навео је Ружић.

Извор: Б92

фото: Танјуг/Кујунџић