Најновије

Ивица Дачић: За годину дана усвојено 155 закона и 106 аката Вести

Председник Народне Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је да је актуелни сазив парламента за годину дана одржао 38 седница, заседао 90 радних дана, усвојио 155 закона и 106 осталих аката.

Актуелни сазив је конституисан 3. августа 2020.године, подсетио је.

“Активност скупштине је започела избором руководства 24.октобра, то је још краћи рок од тих годину дана. Имајући све то у виду мислим да смо обавили добар посао за државу Србију, за наше грађане и желим на томе да вам честитам”, рекао је Дачић посланицима.

Он је навео да више нема аката који чекају на усвајање и да је скупштина усвојила све што је дошло у парламент, наводећи да ће следећу седницу заказати када се сакупи довољан број закона, што ће, по његовој оцени, бити у другој половини августа.

Дачић је казао да ће у понедељак у парламент доћи председник Србије Александар Вучић на састанак Радне групе за међустраначки дијалог са делом опозиције која не жели учешће странаца.

“Имамо и јасан план активности на промени Устава, а очекују нас и посете председника парламената Шведске и Словеније”, најавио је Дачић.

Извор: Парламент