Најновије

Ђорђе Милићевић за РТС о страначком дијалогу и изборним условима Вести

Ђорђе Милићевић, потпредседник СПС-а навео је да је конкретан договор у дијалогу са странкама без представника ЕП да сви разговори буду завршени шест месеци пре почетка изборне кампање.

Председница Српске странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски и потпредседник СПС-а Ђорђе Милићевић разговарали су у студију РТС-а о изборним условима и о томе докле се стигло у међупартијском дијалогу без посредника.

Ђорђе Милићевић, потпредседник ГО Социјалистичке партије Србије сматра да медији треба да буду аутономни, и слаже се са равноправном заступљеношћу листа током кампање.

“С тим што та равноправна заступљеност не значи само да будете присутни пет, десет, петнаест минута и да издекламујете то што имате, већ се залажемо за тематске дебате како би изборне листе могле да представе програме и људе који ће бити гарант за реализацију програма”, рекао је Милићевић.

Нагласио је да је СПС изричито против тога да, када се говори о равномерној заступљености, присуство имају странке које не учествују у изборној трци.

Милићевић је навео да СПС учествује у разговорима на оба колосека, и истиче да није лако ни на једном.

“Конкретан договор у дијалогу са странкама без представника ЕП је да сви разговори буду завршени шест месеци пре почетка изборне кампање. Мислим да смо кренули на време”, оценио је Милићевић.

Када је реч о дијалогу уз посредовање ЕП, СПС сматра да се са тим дијалогом каснило.

Извор: РТС