Најновије

Ђукић Дејановић: Ишли заједно или одвојено, СПС остаје у коалицији са СНС Вести

Потпредседница ГО Социјалистичке партије Србије (СПС) Славица Ђукић Дејановић изјавила је да ће социјалисти наставити сарадњу са Српском напредном странком (СНС) без обзира да ли ће на предстојеће изборе изаћи сами или у коалицији с том странком.

Ђукић Дејановић је казала агенцији Бета да су Ивица Дачић и Александар Вучић договорили веома коректну сарадњу у погледу спровођења државних интереса.

„Тако да, ишли заједно или одвојено, наша политика ће бити продубљивање започетих државних активности које смо усвојили у последњих осам година“, истакла је она.

Упитана да ли ће евентуалну одлуку о заједничком наступу на изборима са СНС прихватити и локални одбори СПС-а, Ђукић Дејановић је рекла да ће коначну одлуку донети страначки органи.

„Сви они који се не буду сложили с одлукама органа партије, имају других политичких опција. Поштовање договорене политике унутар СПС-а је један од постулата опстанка наше партије. И једна и друга одлука о изласку на изборима имају своја оправдања, а најбитније је да политика СПС буде и у перспективи реализована“, навела је Ђукић Дејановић.

На питање Бете да ли за СПС постоји опасност да дође до утапања у СНС, Ђукић Дејановић је казала да та бојазан не постоји јер та странка има стабилно бирачко тело.

„На сваким изборима освојимо 10-15 одсто гласова, што говори да је наше бирачко тело верно СПС-у и да они схватају да су државни интереси важнији од политичких“, оценила је она.

Упитана да ли СПС има проблем с тиме што се појединци из врха СНС-а доводе у везу с организованим криминалним групама, Ђукић Дејановић је казала да СПС не везује криминалне групе с врхом СНС-а.

„Државне институције треба да провере све сумње о могућој спрези криминалних група с представницима власти. Свака група која ради мимо закона треба да буде идентификована и кажњена. СПС сматра да повезивање СНС-а с криминалним групама представља инсинуацију“, закључила је Славица Ђукић Дејановић.

Извор: Бета

фото: ФоНет