Најновије

Гостовање Жарка Обрадовића на РТС: Споразум у оквиру дијалога без страних представника ће бити усаглашен током наредне седмице Посланичка група

У оквиру циклуса разговора представника власти и опозиције на РТС-у Војин Биљић из Покрета Доста је било и Жарко Обрадовић из Социјалистичке партије Србије говорили су о дијалогу о унапређењу изборним условима који се води без учешћа страних представника. Истакли су да не желе да излазе у јавност са исходом разговора пре него што се постигне договор, као и да се надају да ће споразум бити усаглашен следеће седмице.

Потпредседник Социјалистичке партије Србије Жарко Обрадовић је навео да постојање дијалога показује добру вољу владајуће коалиције да се унапреди изборни процес и да не постоји ни траг сумње да се нешто лоше дешава у изборима или да грађани нису имали право да гласају за онога за кога желе.

„Мислим да се ствари крећу у добром правцу зато што полако долазимо до суштине. Да ли је стварна намера одређених политичких странака које учествују у дијалогу да се унапреди изборни процес или је намера да нађу повод да одустану од избора?“, казао је Обрадовић.

Истакао је да је питање унапређења изборног процеса саставни део политичког система сваке земље.

„Заборавља се да смо ми у разговорима који су вођени од 2019. до сада већ имали сијасет предлога конкретних, који су усвојени“, рекао је Обрадовић и додао да је за неке политичке странке бојкот избора средство политичке борбе.

Нагласио је да се нада да ће споразум у оквиру дијалога без страних представника бити усаглашен током наредне седмице.

Извор: РТС

фото: Н1

Категорије: Посланичка група