Најновије

Ружић и Весић обишли школу у Раковици Вести

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић и заменик градоначелника Београда Горан Весић обишли су Основну школу “Никола Тесла” у општини Раковица у којој је почела подела таблета ђацима трећег, четвртог, петог и шестог разреда и лаптопова њиховим ученицима и наставницима. Ружић је рекао да су ученици одушевљени и додао да су деца наша будућност. “Деца не лажу и када им видите осмех на лицу или га барем чујете, јер сада у складу са епидемиолошким мерама носе заштитне маске, јасно вам је да је ово добар пројекат, који је иницијатива заменика градоначелника заједно са Министарством просвете, науке и технолошког развоја”, рекао је Ружић.

Додао је да је пронађен модалитет како да се у складу са законском регулативом омогући да у времену четврте индустријске револуције и дигитализације која је, истиче, један од приоритета и претходне и ове владе, обезбеди савремена опрема како би дигитална описмењеност код наставника и деце била развијана. Весић је рекао да је од јутрос почела испорука таблета за децу која похађају трећи, четврти, пети и шести разред на територији општине Раковица где, подсетио је, постоји осам основних школа. Раковица је четврта општина која је ове недеље добила таблете, навео је и подсетио да су таблети већ испоручени општинама Барајево, Савски венац и Стари град.

Од понедељка се наставља испорука таблета, навео је он и додао да ће тада таблете добити ђаци који похађају 18 основних школа на територији општине Чукарица.

Навео је да ће у уторак таблете добити ђаци 20 основних школа на територији општине Земун, у среду ђаци из Сурчина и Гроцке (укупно 13 школа у те две општине), у четвртак 13 школа на Звездари, а у петак седам школа на територији општине Врачар.

“Подела таблета ће трајати све до 15. септембра. Сваки дан ће таблете добијати једна или две општине како би сва деца која похађају трећи, четврти, пети и шести разред на територији Београда добили таблете који имају бесплатан интеренет и који ће омогућити да спроводимо дигиталну наставу”, рекао је Весић.

Истакао је да су таблети осигурани и да су власништво Града наредне три године, а после три године постају власништво родитеља.

Додао је да ће са таблетима моћи да се иде само на сајтове које је одобрило Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Извор: Танјуг