Најновије

Саопштење за јавност Социјалистичке омладине Србије поводом изјаве Чедомира Јовановића да се председник СПС, Ивица Дачић меша у унутрашње ствари Црне Горе Вести

Дешавања у Црној Гори нас подсећају колико су важни мир и солидарност у овако изазовним временима. Поруке које су дошле од стране патријарха српског Порфирија и новоизабраног митрополита Јоаникија су пуне љубави, наде и жеље за опраштањем без обзира на идеолошку, верску или националну припадност.
Засигурно у оваквим околностима, без намере да коментаришемо највиши државни врх Црне Горе који је учествовао у распиривању сукоба не доприноси стабилизацији ситуације у братској Црној Гори.
Оно што је још индикативније, јесте коментари и деловање од стране фрагментираних политичких чинилаца који се не либе да сваку ситуацију користе како би покушали да повећају своје бирачко тело које се налази на нивоу статистичке грешке.
Тако је занимљиво да баш Чедомир Јовановић не види ништа спорно у одласку Ненада Чанка на Цетиње у дану који је био тежак и уједно божанствен за све православне вернике СПЦ. За Јовановића одлазак Чанка и придруживање онима који су позивали на сукобе у другој држави није мешање у унутрашње ствари те земље, није у најмању руку покушај терористичког акта и није позивање на проливање крви међу браћом и сестрама у поноситој Црној Гори која је увек била позната по свом чојству и јунаштву.
Не чуди да Јовановић не зна шта су чојство и јунаштво, још мање срам и стид.
Он то да зна, засигурно не би учествовао у испоручивању бившег председника СРЈ, Слободана Милошевића на најсветији српски празник који има дубоке идентитетске корене у историји српског народа. Не би господин Јовановић признао тзв. државу Косово, баш у тренуцима док се бивши Министар спољних послова, Ивица Дачић државнички борио на пољу отпризнавања, као и неуласка те тзв. џаве у међународне институције и још мање би данас био на страни оних који распирују мржњу, сукобе и сепаратизам. То је иста она појава која је увредила све Србе западно од Дрине рекавши да је Република Српска геноцидна творевина.
Али да се разумемо, господин Јовановић је као џубокс, функционише по принципу жетона и његово деловање зависи искључиво од тога шта му доноси већу количину истих.
На сву срећу, политички фрагмент, Чедомир Јовановић сигурно срља у своју прозирност коју више не могу да сакрију ни скупа одела, ни луксузни аутомобили.
И зато, мислимо да господин Јовановић најбоље може да нам каже, ако се уопште и сећа, колико кошта образ?
Верујемо да од свог његовог предузетничког духа, једино је у тој трансакцији показао таленат.
И на самом крају, подсетили бисмо господина Јовановића на речи блаженопочившег митрополита Амфилохија: “ Жао ми је што сам у манастиру Острог крстио Чедомира Јовановића.
Тада сам рекао да крстимо човека, а не минђушу, коју он није желео да скине ни током церемоније крштења. Данас схватам да смо, ипак, крстили минђушу, а не човека”.
Овим је све речено о појави званој, Чедомир Јовановић.

Служба за информисање ГО СПС