Најновије

Проф др Ђукић Дејановић: Појединачни став не може да омете заједништво СПС и СНС Вести

Потпредседница ГО Социјалистичке партије Србије (СПС) Славица Ђукић Дејановић оценила је да „ни један појединачни став“ не може да омета договорено заједништво СПС и Српске напредне странке (СНС).

Упитана о ставовима чланице Председништва СНС Зоране Михајловић да су предизборне коалиције непотребне и да је време да и мање странке самостално изађу на изборе, Ђукић Дејановић је рекла агенцији Бета да је на недавном састанку руководства СПС и СНС оцењено да су те странке постигле изванредне резултате.

Према њеним речима, ни један појединачни став „ни у једном тренутку“ неће утицати на планове и циљеве две странке.

„То је да и даље будемо државотворни, да и да даље водимо рачуна о стандарду грађана, да изграђујем путеве и болнице и да живот у Србији буде достојан сваком човеку“, рекла је она.

Ђукић Дејановић је оценила и да су позитивни резултати претходне сарадње СПС и СНС потврђени.

„Ни један појединачан став не може да омете то заједништво које је договорено и које је време, у блиској прошлости, врло потврдило резултима“, рекла је она.

Михајловић је раније у Малом Зворнику рекла да је СНС највећа и најјача политичка партија не само у Србији, већ у региону и да сарађује са свима, саопштио је њен кабинет.

„Можда је дошло време да сви изађу на изборе и да се ‘измере’ у бирачком телу, па да после тога видимо колико ко има подршку и да разговарамо“, рекла је она.

Руководства СПС и СНС су 3. септембра у Београду договорила да наставе сарадњу и после следећих избора, изјавио је тада лидер СПС Ивица Дачић.

Дачић је, после састанка, рекао новинарима да је лидер СНС Александар Вучић оставио социјалистима могућност да се определе какву ће та сарадња бити, односно „да ли ће наступати на једној или две листе на изборима и да ли ће имати заједничког председничког кандидата или не“.

Лидер социјалиста је рекао да се о кадровским решењима није разговарало и поновио лични став да би најбоље било да Вучић буде заједнички кандидат владајуће коалиције на председничким изборима.

Извор: Бета

фото: Зорана Јевтић лс