Најновије

Гостовање Ђорђа Милићевића на ТВ Хепи: Једини начин да победимо овај здравствени изазов је колективна имунизација Вести

Ђорђе Милићевић, потпредседник ГО и председник Посланичке групе Социјалистичка партија Србије (СПС) у јутарњем програму “Добро јутро Србијо” на ТВ Хепи, причао је о ситуацији у земљи и ситуацији са корона вирусом.

-Грађани морају да схвате да је једини начин да победимо овај највећи здравствени изазов, који је задесио не само Србију, већ читав свет – колективна имунизација. Да би дошли до колективне имунизације морамо се вакцинисати. Држава је имала одговоран и озбиљан однос, били смо једина држава у свету и у Европи која је у једном тренутку имала све четири вакцине на располагању, сада имамо и пету, производњу Спутњика В овде у Србији, а ускоро ћемо производити и кинеску вакцину, капацитет фабрике је да производи 40 милиона доза вакцина против КОВИД-19 годишње. Дакле, све остало је на степену одговорности грађана.

Нажалост имамо пораст оболелих из дана у дан, и управо смо добили информацију да је болница “Драгиша Мишовић“ поново претворена у ковид болницу Места у болницама ће свакако бити јер је Србија издвојила огромна средства за здравствену инфраструктуру у претходном период, али ја бих волео да та места не буду попуњена, да схватимо колико је важно да се вакцинишемо, вакцина је једини начин да изађемо из ове ситуације.

Председник Србије данас ће разговарати са патријархом Порфиријем, тема ће бити све оно што се дешавало у Црној Гори и нажалост оно што нас чека, с обзиром на то да је најављено да ће постојати опструкције везано за устоличење нашег патријарха у Пећкој патријаршији.

-Јако је важно што је устоличен Митрополит православни и то баш на Цетињу као што је то вековима уназад било. Велика је срамота што смо морали да причамо о томе и што смо цркву морали да укључујемо на овакав начин у један политички ринг, јер црква то апсолутно не заслужује. СПЦ је преузела све да не дође до подела, да не дође о сукоба, да не дође до тензија, није било окупљања, што због тензија, што због епидемиолошке ситуације, јер су размишљали о грађанима.

Оно што је евидентно након дешавања на Цетињу јесте да је Мило Ђукановић неко ко је потпуно изгубио подршку унутар Црне Горе али и ван ње. Зашто кажем унутар Црне Горе, видели смо 22. августа на Цетињу је било свега око 2.000 Милових присталица, зашто кажем ван Црне Горе, наиме хеликоптер којим је довезен патријарх и митрополит је хеликоптер НАТО-а, дакле неко је морао дати сагласност за то, поред тога све амбасаде у Црној Гори су осудиле протест.

Извор: ТВ Хепи