Најновије

Милићевић: Срамно и нечасно понашање Ђукановића Вести

Потпредседник ГО и председник посланичке групе СПС Ђорђе Милићевић каже да црногорски председник Мило Ђукановић грубо вређа Српску православну цркву називајући је злочиначком организацијом и председника Републике Србије, упоређујући га са Хитлером.

„Срамотно и нечасно“, каже Милићевић, а наводи се у саопштењу које је доставио медијима.

Милићевић у саопштењу подсећа да је Ђукановић „љубио крст у руци митрополита Амфилохија приликом његовог устоличења на Цетињу“, те каже да је тада био „Србин православац, а Београд му је био друга кућа“.

„Оно што је најсрамније јесте да се он данас јавно правда својим малобројним присталицама, али и својим политичким менторима баш преко хрватских медија. Јасно му је да за своје ставове нема више ни медијску подршку у својој земљи. А правда се њима својим антисрпством“, наводи Милићевић и пита откуд толики страх од братске Србије и братског народа.

Јасно је, примећује, да је у питању нечији интерес да баш он промовише овакве ставове према Србији и да одбија пружену руку.

Милићевић наводи да је Ђукановић избрисао 29 одсто Срба у Црној Гори тако да их нема нигде у јавном животу, одрекао се Србије и православља и радије сарађује са онима који су били непријатељи наших народа…

„Он је тај који је дозволио да се уместо о Црној Гори певају песме о Монтенегру, да подсетимо тако су Црну Гору називали италијански фашисти у току окупације. Он је тај, а не Србија“, наводи Милићевић и оцењује да је јасно да се његов политички простор у земљи чији је председник сузио и да своју позицију може да сачува једино тако што ће његов наратив бити антисрпски.

Милићевић позива црногорског председника да престане с вишегодишњим хушкачким нападима на Србију и СПЦ и поручује да му то неће донети политичке поене.

„Зна и он добро да својом антисрпском реториком не штити Црну Гору, јер она од Србије није ни угрожена. Нажалост он само ревносно испуњава жеље својих ментора, јер је то једини начин да заштити свој добро познати интерес“, закључује Милићевић.

Извор: Танјуг