Најновије

У Мионици обележена 31 година постојања СПС и почела кампања за локалне изборе Вести

У недељу је у Мионици је одржан скуп поводом прославе 31 године од оснивања Социјалистичке партије Србије и започета је кампања за локалне изборе за листу СПС, расписане за 17.октобар 2021.

Скупу је присуствовао председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић који се обратио многобројним присутним члановима и симпатизерима:

“Драго ми је да сам овде и да видим много људи са којима смо основали нашу партију. Данас славимо 31 годину постојања, али суштински постојимо више од 100 година. Социјалистичка партија Србије је наследница Комунистичке партије, а КП је формирана давне 1919 године. Ја сам имао прилику да учествујем на видео конференцији поводом 100 година од оснивања Комунистичке партије и био сам поносан што је наша партија мало старија од тих 100 година.

Ми треба да будемо поносни на нашу традицију и свесни да та идеја социјализма не може да се угаси – борба за једнакост, за радничка права, она је много јача и већа од свакога од нас појединачно.

Ни један социјалиста никада није издао своју земљу нити ће то урадити! Зато и ми данас, док се налазимо под тешким притисцима који су усмерени на исте оне ствари које су биле актуелне и у време Милошевића – Косово и Метохија, Република Српска, положај нашег народа у ЦГ, регионална питања, све то није нестало са политичке сцене одласком Слободана Милошевића и његовим срамним изручењем Хашком трибуналу. То је остало и даље као велики проблем. Пошто смо државотворна партија наш основни задатак је заштита и очување наших националних и државних интереса.

Социјалистичка партија Србије је под један национална државотворна и под два партија социјалне правде, то су наша два носећа стуба.

Наши циљеви нису ништа друго него циљеви обичног човека а то је да човек може да живи од онога што ради, да здравство буде државно, приступачно свима, да сваки болестан човек може да се лечи, да свако дете може да се школује.

Овде у Мионици је одлука да идемо са својом изборном листом. Носиоц наше изборне листе је човек који је био добар студент, који је одличан научник и изврстан домаћин, то је проф др Миливоје Мићко Ћосић. Његови отац и стриц, цела породица је учествовала и много помогла у раду СПС и ширењу наше идеје.

Желим вам пуно успеха, и да победимо.“

Скуп је отворио Проф др Миливоје Мићко Ћосић, кандидат за председника општине Мионица и носилац изборне листе. Присуствовали су председник Ивица Дачић, председник Извршног одбора ГО Владан Заграђанин, потпредседници ГО Бранко Ружић и Ђорђе Милићевић, председник Социјалистичке омладине Србије Угљеша Марковић, председник ОО СПС Мионица Драган Гавриловић Гаца и остали чланови руководства СПС.

Служба за информисање ГО СПС