Најновије

Гостовање Николе Шаиновића на ТВ Хепи: Ненад Чанак нас подсећа да би требало да се ујединимо Вести

Никола Шаиновић, високи функционер СПС и бивши министар је у “Добро јутро Србијо” реаговао на то што је Ненад Чанак донео војвођанску заставу у Јутарњи програм:

-Чанкова прича понавља непријатну причу о аутономаштву Војводине која је била спремна да је одвоји од Србије. План је био да се Србија подели на осам делова. Чанак сам само подсећа на то. Он говори свој политички став. Његов став је да нас подсети да та лоша идеја није заборављена и да би требало да се боримо за јединство.

Шаиновић је упоредио Војводину и мађарску мањину и бригу Мађарске о својој мањини у Србији:

-Брига за мањину није само реторичка. Брига је и економска, кредити, двојно држављанство. Нама то не смета. Нек се развијају људи. Културолошка тековина западне Европе је припадништво нацији. Узмимо пример Америке. Застава је култ државе. Испред сваке куће видећете заставу.

Бивши министар је додао како је третирање српског национализма третирано у свим бившим републикама:

-Срби су свуда живели и чим се отвори то питање, одмах угрожаваш друге. Пресија на Србе је довела до тога да сви у у један дан истакну заставу. Значи да се ослабађају притиска. Српски национализам је југословенски а сваки други је ствар републике. Притисак на Србе довео до манипулације, застрашивања. Тај обрнути наратив се веома често употребљава. Испада сад да Јоаникије окупира себе. Све је то смишљена политика. Ми би требало да реагујемо позитивно, имамо своју идентификацију.

Извор: ТВ Хепи