Најновије

Вања Вукић : Србија је данас озбиљна држава и поуздан партнер Вести

Вања Вукић, шеф Кабинета првог потпредседника Владе Републике Србије и члан председништва Социјалистичке партије Србије био је гост у “Прелиставању” емисији Београде добро јутро на ТВ Студио Б.

Прелиставајући дневну штампу у студију Вукић се прво осврнуо на данашњи дан – “Дан српског јединства, слободе и националне заставе” и истакао колико је он важан за све нас.

Посебно је нагласио да је датум 15. септембар изабран јер је тог дана, 1918. године, пробијен Солунски фронт..

Данас ће и на посебној седници парламента бити усвојен и Закон о заштити ћириличног писма., рекао је Вукић. Позвао је грађане да истакну и на својим зградама, кућама заставу као симбол овог данашњег дана.

У наставку гостовања осврнуо се и на такозвану опозицију, и рекао да они немају упориште у Србији, мисле да ће на власт доћи уз помоћ странаца.

Упоређујући Србију некад и сад, Вукић је рекао :

“Србија је данас озбиљна држава и поуздан партнер. Стандард грађана се не мери само платама и пензијама, већ и улагањима, новим, савременим путевима, школама и фабрикама.”

О изборима који су пред нама истакао је да мисли да је заједнички кандидат за председника Србије СПС-а и СНС-а добро решење, што се види из успешне и добре досадашње сарадње.

На крају гостовања говорио је о повећању броја заражених грађана вирусом ковид19, и још једном позвао грађане да се вацинишу, јер је вакцина у овом тренутку важна у борби против пандемије.

Током ове недеље примићу и трећу дозу вакцине, учините то и ви рекао је на крају гостовања Вукић.

Извор: РТВ Студио Б