Најновије

Ружић: Уручене вредне донације компаније Хуавеј техничким факултетима Вести

Kомпанија Хуавеј у циљу подршке младим талентима да развију своје потенцијале у информационо-комуникационој области, донирала је вредну опрему техничким факултетима у Београду и Нишу и потписала нове споразуме о сарадњи са техничким факултетима из Новог Сада и Чачка, као и Kриминалистичко-полицијским универзитетом. Електротехнички факултет у Београду унапредиће свој рад уз помоћ нове савремене бежичне технологије у вредности од готово 100 хиљада евра, док је Електронски факултет у Нишу добио нову техничку опрему чија вредност износи више од 70 хиљада евра.

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја, Бранко Ружић, истакао је значај потписаних споразума о сарадњи и уговора о донацији.

Данас су потписани ови важни споразуми који ће унапредити систем високог образовања у Србији. Захваљујући овој донацији компаније Хуавеј која ће дати вредну опрему Електротехничком факултету у Београду и Електронском факултету у Нишу, студенти ће моћи да унапреде квалитет учења, а професори ће имати боље услове за рад. Такође, веома су важни и споразуми који ће допринети размени знања и унапредити рад на заједничким пројектима, кроз побољшање дигиталних компетенција младих, рекао је министар Ружић.

Он је навео да је заједнички циљ свих нас да улажемо у побољшање квалитета високог образовања, како би студенти након завршетка студија били спремнији за тржиште рада.

Захвални смо компанији Хуавеј која је као друштвено одговорна компанија препознала потребе ових факултета и одлучила да донира ову вредну опрему. Повезивање и сарадња науке и образовања са привредом су од изузетног значаја“, истакао је Ружић.

Директор компаније Хуавеј у Србији Чен Чен, уручио је донације и потписао споразуме о сарадњи и истакао да је Хуавеј посвећен улагању у образовање и развијању младих талената у области информационо-комуникационих технологија.

Извор: МПН