Најновије

Ружић: Вакцинација једини начин да се живот врати у нормалу Вести

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић изјавио је да представници тог министарства свакодневно разговарају са здравственом струком о томе шта све може да се учини да ученици у школама буду здрави и безбедни.

Изјаву првог потпредседника Владе преносимо у целини.

„Дан није прошао да ми у Министарству са здравственом струком не дискутујемо шта све можемо да учинимо да ученици буду у својим клупама здрави и безбедни.

Апелујем на грађане, а и о томе говорим на Kризном штабу, да схвате да као што послушамо лекара за антибиотик, лек за притисак и друго, исто тако послушамо лекаре да је вакцинација једини спас, једини начин да поново будемо онај срчан народ, да радимо све као и пре, па и да задржимо децу у клупама.

Kао први чувар образовног система, нећу да дозволим никада да деца буду угрожена и зато и имамо све више школа које прелазе на онлајн наставу. Али докле год поједини иду на весеља, скупове и невакцинисани игноришу све што се прича и свесно шире заразу, из овог вртлога нећемо изаћи. Ја здравље и образовање деце нећу да жртвујем.

Ми у Министарству и просветни радници ћемо дати максимум да деца што дуже буду у клупама са вршњацима и својим наставницима, али не можемо сами то да обезбедимо. Опаметимо се“, наводи се у изјави Ружића.

Извор: Влада РС