Најновије

Гостовање Ивице Дачића на ТВ Пинк: Води се ‘рат нерава’, побеђује онај ко задржи хладну главу Вести

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић је говорећи о ситуацији на Косову и Метохији оценио да је то „рат нерава“ и да ће победити онај ко задржи хладну главу.

  • Мислим да многи пале фитиљ на Косову зато што ако је ситуација мирна губи се значај њихове улоге када говоримо о међународним представницима. Они се годинама налазе ту на КиМ, па и у БиХ са мотивацијом да допринесу регионалном миру и стабилности. Шта би они радили ако би заиста постојала регионална стабилност, уколико нема инцидената и реше се сви проблеми – навео је Дачић.

Друга страна мотивисаности за изазивање инцидената је агресивност Куртија, који покушава да представи да све што је било на КиМ до сада није ништа и да је ово прва влада која има легитимитет, да су се претходне биле неважеће. Мислили смо да је Тачи лош и да нема гори, па се онда појавио Харадинај и сада Курти.
Дачић каже да се на КиМ сада води „рат нерава“ и да ће победити они који задрже хладну главу.

  • Тамо се води једна велика дипломатска битка, да ли ће се даље ићи једностраним акцијама или они неће бити дозвољени и поштоваће се оно што је раније потписано. Чека нас интензиван период. Запад би хтео да дође до решења проблема на КиМ, али је већ осмислио, а то је признање независности лажне државе. Они би милиом или силом волели да се реши на такав начин – рекао је Дачић.

Извор: ТВ Пинк