Најновије

Социјалисти Косова и Метохије позивају грађане да на предстојећим изборима дају подршку Српској листи Локал

На седници Покрајинског Одбора Социјалистичке партије Србије Кoсова и Метохије разматрана је тренутна политичка и безбедносна ситуација на простору Косова и Метохије, која је усложњена, након одлука привремених институција самоуправе у Приштини од 20.09.2021 године о увођењу пробних таблица за возила са регистарским ознакама Републике Србије а која није наишла на јасан став и осуду дела међународне заједнице. Од истих се са правом очекује да престану са лицемерном политиком двоструких аршина у имплементацији договорених међународних уговора, како би се косметски проблеми решавали.

Ситуација на Косову и Метохији је сложена са тенденцијом даље ескалације, за српски народ, закључено је на данашњој седници Покрајинског одбора СПС Кoсова и Метохије одржаној у Косовском Поморављу. Седници је присуствовао потпредседник извршног ИО ГО СПС Слободан Милошевић.

Покрајински одбор СПС Кoсова и Метохије упућује снажну подршку државном врху Републике Србије на челу са председником републике Александром Вучићем за праведну, мирну и демократску борбу, поводом тренутне политичке и безбедносне ситуације у нашој земљи, на простору Косова и Метохије. Државни врх је још једном показао и доказао да стоји уз свој народ и да на миран али принципијелан начин не жели да устукне и одустане од борбе за права нашег народа на Косову и Метохији, уз инсистирање на дијалогу и мирном решавању проблема.

Социјалисти Кoсова и Метохије одају посебно признање народу и представницима Српске листе општина на северу Покрајине, поводом њихове праведне борбе за своја загарантована права, током мирних и достојанствених протеста, коју су последица флагрантног кршења права и одредби Бриселског споразума од стране привремених институција самоуправе у Приштини.

Косметски Социјалисти упућују  позив свим члановима, симпатизерима и грађанима да на предстојећим локалним изборима у Покрајини, заказаним за 17. октобар, свим снагама подрже Српску листу, јер једино у оквиру Српске листе, уз јединство свих релевантних и државотворних политичких и друштвених субјеката, можемо да заштитимо своја политичка права и безбедност, те осигурамо опстанак и бољитак нашег народа на Косову и Метохији.

Информативна служба Покрајинског одбора СПС КиМ

Категорије: Локал