Најновије

Ружић: Бележимо оптимистичнији тренд, комбинована настава и за студенте Вести

Нова академска година званично је почела на факултетима у Србији, а министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић посетио је Саобраћајни факултет у Београду, где је пожелео срећу бруцошима, који ће се први пут сусрести са комбинованом наставом.

Студенти су изразили забринутост због таквог модела наставе, али и истакли да се надају да ће бити добро организован.

Немања Чупић каже да је више љубитељ наставе уживо, јер сматра да ће се комбинованом наставом лошије савладати градиво.

Његов колега Огњен Мачурић сматра да би било боље да сви иду на наставу, док његова колегиница Анђела Живановић изражава наду да ће то бити лепо искуство и да ће бити добра организација.

Ресорни министар је поручио није нимало лако организовати модел наставе у условима епидемије и истакао да држава жели да улаже у будућност, коју управе, каже, чине млади.

Од данас ни у једној локалној самоуправи у школама се неће организовати комплетна онлајн настава, а Ружић каже да су до тога довели бројни параметри, између осталог, број вакцинисаних, заражених и тестираних.

„Дошли смо до закључка да нема потребе да се више у тим општинама спроводи онлајн настава и добро је да бележимо један оптимистичњи тренд“, рекао је Ружић одговарајући на питање новинара.

Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа, донео је одлуку да се комбинована настава од данас примењује у средњим школама у 23 локалне самоуправе.

То су Београд, Бајина Башта, Ваљево, Велика Плана, Владичин Хан, Власотинце, Врање, Врњачка Бања, Ивањица, Крагујевац, Лајковац, Лебане, Лесковац, Ниш, Нови Пазар, Пирот, Прокупље, Сјеница, Темерин, Уб, Ужице, Чачак, Шабац.

Ружић је још једном позвао студенте да приме вакцину против ковида-19 и рекао да толико има пунктова за вакцинацију, те да више није питање да ли су факултети спремни за организацију имунизације, већ да ли то студенти желе.

На Саобраћајном факултету у Београду данас је нову академску годину започело око 350 бруцоша, што је приближан број као и претходних година.

Извор: Танјуг