Најновије

Гостовање Жарка Обрадовића у “Усијању“ на ТВ Курир: На састанку амбасадора у Бриселу, Словенија као тему предложила придруживање Србије и БиХ ЕУ Посланичка група

Каква европска перспектива очекује Србију после самита? Зашто у Србији влада скептицизам према стратегији проширења ЕУ?

Ово овој теми у „Усијању“ на Курир телевизији говорио је потпредседни ГО СПС и председник Одбора за спољну политику Жарко Обрадовић.

На овом Самиту нећемо добити одговор. Добићемо обећања, што политичка, што економска. На основну свега што чујемо, може се закључити да и само помињање проширења ЕУ има значај. За нас још увек нема места, али биће обећања“, каже Обрадовић.

На састанку амбасадора у Бриселу, Словенија је као тему предложила придруживање Србије и БиХ Европској Унији, што је изазвало изненађење.

Ја бих волео да постанемо члан ЕУ, али сам реалан и знам да то неће ићи брзо. Дошло је до засићења проширења. Наврат нанос су од 2004. до 2007. примали, касније су примили још само Хрватску. Дубоко верујем да су председник Вучић и Србија постали највећи ‘проблем’. Док је Србија тонула, нико се није обазирао. Сада када Србија расте, Западни Балкан је поново важан. Председник Вучић и ова Влада брину о својим грађанима и својој земљи. Ми смо проблем јер смо сива зона у геополитичком простору југоисточне Европе. Из њихове перспективе, ми смо простор који треба ставити под контролу“, наставља Обрадовић.

Извор: ТВ Курир

Категорије: Посланичка група