Најновије

Ружић: Потписан Споразум Министарства одбране и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Вести

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић и потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић потписали су Споразум о организовању наградног конкурса „Наш војник – наш херојˮ за ученике основних школа.

Споразум, такође, предвиђа да ученици основих школа уз ђачку књижицу могу бесплатно посећивати војне музеје.

Министар Ружић је истакао да два министарства имају добру сарадњу када је у питању област образовања.

Уверен сам да ћемо управо у складу са ониме што и јесте интенција – да добијемо прегршт предивних радова, имати много слатких мука да се определимо ко ће бити лауреати или победници“, нагласио је Ружић.
Према његовим речима, циљ конкурса је да се деци приближе традиционалне вредности и промовише наша војска.

Важно је да сви грађани наше земље, од оних најмлађих, који су будућност наше Србије, до оних најстаријих, поштују војску наше државе, наравно, да поштују и заставу, грб и химну и то је један од начина да очувамо и да баштинимо свој идентитет и наш вредносни систем“, оценио је министар.

У периоду од 11. октобра до 11. новембра 2021. године, ученици свих основних школа на територији Републике Србије, од првог до осмог разреда, имаће прилику да радом на тему „Наш војник – наш херојˮ у једној од четири категорије – српски језик, ликовна култура, музичка култура и техника и технологија конкуришу за награде које је припремило Министарство одбране.
Министар Стефановић истакао је значај размишљања о омладини, као о будућности наше земље, и додао да сарадња два министарства већ постоји, али и намера да се она унапреди.

Извор: МПН