Најновије

СПС осуђује насиље на Косову и Метохији Вести

Социјалистичка партија Србије најоштрије је осудила насилни оружани упад специјалне јединице косовске полиције РОСУ у северну Косовску Митровицу и Звечан, током кога је блокиран и пут према Рудару, односно централној Србији.

Потпредседник ГО СПС Ђорђе Милићевић оценио је у саопштењу за јавност да је то „оружани атак на северни део Косова и Метохије већински насељен српским народом и отворени удар на територијални интегритет Републике Србије“ и да је та употреба силе од стране РОСУ недопустива и ничим неизазвана.

„Позивамо међународну заједницу, пре свега Европску унију као посредника у дијалогу Београда и Приштине, али и НАТО и Кфор да одмах и неодложно реагују на употребу силе од стране Приштине. Недопустиви су двојаки аршини и ћутање на све ратнохушкачке потезе Приштине која не показује ни минимум интересовања за наставак дијалога“, истакао је Милићевић.

Он је додао да СПС пружа пуну подршку председнику државе и руководству Србије у предузимању свих потребних активности и мера за очување територијалног интегритета и суверенитета Србије и заштити живота и права српског народа на Косову и Метохији.

Извор: ФоНет