Најновије

Ружић: Споразум да ученици и студенти уче више о страдању Срба Вести

Министарство просвете, науке и технолошког развоја потписало је Споразум о сарадњи са Музејом жртава геноцида, са циљем да се школе и високошколске установе подстакну да у образовању ученика и студената још више укажу на значај историје српског народа и његово страдање.

Документ су потписали ресорни министар Бранко Ружић и директор Музеја Дејан Ристић.

Ружић је рекао да ће Музеј жртава геноцида ученицима, студентима. просветним и научним радницима, као и истраживачима понудити музејску, архивску, библиотечку и уметничку грађу.

Додао је да ће се одржавати радионице и бесплатни програми, који се односе на културу сећања и обележавање годишњица историјских догађаја, ослободилачких ратова Србије.

„То ће бити основ да се у наредном периоду подстакну школе да кроз образовање ђака не забораве страдања српског народа, да се баштини култура сећања која је од драгоценог значаја“, истакао је Ружић.

Директор Музеја жртава геноцида нагласио је да се без успешне сарадње са просветним системом не може дати пун допринос обогаћивању знања и изразио захвалност министру Ружићу што је прихватио иницијативу.

На скупу је истакнут значај потписивања Споразума уочи годишњице страдања крагујевачких ђака и професора у Шумарицама 21. октобра 1941. године.

Извор: Танјуг