Најновије

Проф. др Жарко Обрадовић: Сарадња СПС са СНС-ом је за нас неупитна Вести

Писана изјава проф. др Жарка Обрадовића, потпредседника ГО Социјалистичке партије Србије коју вам преносимо у целости:

-Сарадња Социјалистичке партије Србије са СНС-ом је за нас неупитна како због прошлости тако и због будућности и свега оног што смо заједно урадили у протеклих девет година на развоју Србије и унапређењу квалитета живота грађана.

Наравно, сарадње ће бити уколико СНС то буде желео. То је и логично када се зна колика је политичка снага Александра Вучића и СНС-а данас, односно годинама раније. Уосталом СНС је могао и раније да формира Владу без Социјалистичке партије али нас је ипак позвао да будемо део владајуће коалиције.

Мислим да није погрешио. Јер у обиљу добрих ствари које смо заједно урадили до сада, СНС је највише заслужан као већински партнер и најјача странка у Србији, али и Социјалистичка партија има у тој заједничкој сарадњи и постигнутим резултатима свој удео.

Ми смо веома коректан партнер и делимо одговорност за државну политику коју води председник Вучић и Влада Србије.

Имамо намеру да ту сарадњу наставимо. Хоћемо да подржимо Александра Вучића као заједничког кандидата на следећим председничким изборима и да разговарамо о свим будућим облицима заједничке сарадње са Српском напредном странком.

Код нас се зна ко доноси одлуке. То је Председник партије Дачић, Главни одбор и други органи Социјалистичке партије а не било који појединац. Изјаве у медијима су само једно појединачно мишљење и ништа друго. У случају Томе Филе и погрешан став.
Социјалистичке партија је нешто много више од свакога од нас појединачно. Дачић је у праву када каже да су одлуке органа Партије обавезне за све. Ко не жели да их поштује може да одступи или ће бити смењен.

Дакле, за нас је ствар јасна. Желимо да наставимо заједничку сарадњу са председником Вучићем и са СНС-ом јер је то у интересу јачања Србије и бољег живота грађана.

Проф. др Жарко Обрадовић

потпредседник ГО СПС