Најновије

Ружић: У школе у Врњачкој Бањи уложено 140 милиона Вести

Министар просвете Бранко Ружић изјавио је у Врњачкој Бањи да је у радове на згради тамошње гимназије уложено 112 милиона динара и да би њено отварање ваљало очекивати следећег месеца.

„Једносменски рад који ће бити омогућен у овој гиманзији је идеал коме тежимо, кроз реформу образовања“, истакао је он.

Када је реч о Факултету за хотелијерство и туризам, који је такође посетио, нагласио је да је ове године помогнуто његовом опремању за извођење практичне наставе и да се данас разговарало и о потенцијалној могућности реконструкције другог спрата факултета.

„Сагледавали смо и могућност да се на дужи рок, до две-три године догради објекат факултета и обезбеди и студентски дом“, навео је министар просвете и додао да је угоститељко-туристичкој школи помогнуто изградњом посластичарнице.

Према његовим речима, Врњачка Бања је као господствена бања, историјски споменик, са 25.000 смештајних капацитета, магнет за младе који хоће да се посвете туризму, хотелијерству, гастрономији али и рачунарским технологијама.

„Драго ми је да смо на ова три пункта где смо боравили констатовали да је уложено више од 140 милиона динара а са улагањима ћемо наставити“, рекао је Ружић.

Оценио је да је најбољи показатељ успеха када се направи синергија извршне власти и руководства локалне самоуправе, као што је случај са Владом Србије и Врњачком Бањом.

Извор: Танјуг