Најновије

Гостовање Ивице Дачића на ТВ Курир: Ово је опозиција каква се пожелети може за једну владајућу странку Вести

Лидер социјалиста Ивица Дачић рекао је гостујући на ТВ Курир да је на састанку СНС и СПС договорено формирање радне групе која ће убудуће координирати њихове предизборне активности.

  • Један од закључака састанка је да бар једном месечно имамо састанке на високом нивоу. Александар Вучић је предложио и да оснујемо радну групу која би координирала наше активности и бавила се решавањем проблема на терену – рекао је Дачић у јутарњем програму Курир телевизије.

Дачић се осврнуо и на недавни иступ посланика социјалиста Томе Фила који је у једној емисији рекао да ће СПС ући у владу са опозицијом ако на изборима победе Вучића.

  • Фила је погрешно протумачен. Он иначе није професионални политичар него адвокат. На моју молбу је пристао да буде посланик јер је човек од угледа који је бранио наше људе у Хагу. Не гледам Н1, али сам хтео да видим шта је причао. Фила је бранио Вучића. Овакве шумове треба отклањати јер уносе конфузију. Треба емитовати јединство наших странака – додао је Дачић и нагласио да је „глупо причати“ о томе да СПС хоће да сруши Вучића.

На јучерашњем састанку је према његовим речима било речи и о заједничком председничком кандидату.

  • Било је речи о заједничком наступу и заједничком председничком кандидату. Имамо постигнут договор о изборима. Вучић је заједнички кандидат. Радна група ће припремити програмски документ. Договорили смо се да ћемо у општинама где смо до сада сарађивали наставити сарадњу и после избора. Ако имамо заједничку листу на републичком нивоу треба да тај принцип буде и у Београду – рекао је лидер социјалиста.

Дачић је осврнуо и на најаве да ће опозиција изаћи на изборе у више колона.

  • Нек изађу у колико год хоће колона. Ово је опозиција каква се пожелети може за једну владајућу странку. Немам никакве дилеме да имају одређени проценат. Нико не каже да не треба да уђу у парламент. Победа се не добија са 10 одсто. Ми не дискутујемо са неким програмима, а ни опозиција између себе не калкулише са програмским сличностима, него гледају ко ће кога да ухвати да уђу у коалицију. Саша Радуловић не прави коалицију јер су процене да ће имати три одсто. ДСС и ПОКС имају коалицију НАДА која ће вероватно проћи три одсто. Дијалог са опозицијом смо водили до краја. Незадовољне су само још Јеремићеве и Ђиласове групације илити Калимеро коалиција. Незадовољни су јер нису прихваћени њихови захтеве да буде основано министарство за изборе и слично – рекао је Дачић.

Председник скупштине Ивица Дачић сматра да није могуће да нико није приметио да је некадашња државна секретарка МУП Дијана Хркаловић приликом пријаве имовине Агенцији за спречавање корупције крила свој иметак.

Дијана Хркаловић, која се тренутно налази у притвору због сумње да је трговала утицајем, подсетимо, наводно је надлежним институцијама годинама пријављивала да не поседује некретнине и да вози стари „пунто“ док је заправо живела на високој нози у луксузном стану и возила „порше“!

  • Не могу да верујем да то нико није видео. Зашто није пријавио? Кад сам ја био министар полиције нико није могао да дође са стране и да управља радом криминалистичке полиције. Постојала је хијерархија – рекао је Дачић у јутарњем програму Курир телевизије.

Сваки државни функционер према његовим речима мора да пријави имовину и приходе.

  • Ја сам од првог дана морао да бринем да пријавим своју имовину. Морам да пазим и кад моје дете хоће да купи себи ауто јер ћу ја да будем у новинама због тога. Прикривање имовине морамо да спречимо. Ми смо донели закон о унакрсном испитивању имовине. Проблем је међутим то што су закон кршили људи који је требало да хапсе оне који крше закон – рекао је Дачић.

Лидер социјалиста се осврнуо и на паралелну структуру у МУП која је прислушкивала председника Александра Вучића.

  • Све је било уперено против Вучића. Ја бих ту био немилосрдан! Не може сад да буде ником ништа. Небојша Стефановић је питање за СНС и нећу да се мешам. Да сам ја био министар полиције док су прислушкивали председника био бих обешен на Теразијама. Не знам докле се дошло током истраге – рекао је Дачић.

Извор: Курир