Најновије

Никодијевић: За здрав ваздух,угашене 24 котларнице у Београду Београд

У Основнкој школи „Вук Караџић“ у Сурчину угашена је котларница, 24. по реду у Београду у претходних неколико година, и уведено грејање на гас, што би требало да допринесе побољшању квалитета ваздуха у престоници.

Ту школу данас је посетио председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић, поводом обележавања Светског дана здравог ваздуха и са руководством општине разговарао о пројектима који су планирани у Сурчину, која је, према његовим речима, општина која се најбрже развија у Србији.

Никодијевић је подсетио да Акциони план о побољшању квалитета ваздуха, између осталог, предвиђа и гашење котларница које су наслеђене из претходних периода, када је то био начин грејања великих објеката и махом јавних установа.

„Ово је 24. котларница која је у последњих неколико година угашена у Београду, а наставићемо са гашењем котларница у основним школама и предшколским установама у Бечмену, а затим у Прогару“, рекао је Никодијевић.

Он је навео да су највећи инфраструктурни пројекти планирани у Београду, у општини Сурчин.

„Не планира се само проширење аеродрома “Никола Тесла“ који је већ симбол Сурчина, већ и изградња фабрике вакцина, изградња националног стадиона и читавог комплекса “стадион сити““, рекао је Никодијевић.

Он је додао да ће та општина бити све атрактивнија за живот, те да је у плану проширење линије БГ воза која би требало да обухвати општине Сурчин и Обреновац.

Указао је и да је највећи број склопљених бракова прошле године био управо у Сурчину, као и највећи број новорођених беба, те закључио да је квалитет живота у Сурчину на високом нивоу.

Извор: Танјуг

Категорије: Београд